Koja se sol smatra najzdravijom na svijetu: zašto je treba dodati u prehranu

Sol je važna komponenta naše prehrane, jer bez ovog proizvoda hrana će biti bljutava i neukusna.

Međutim, poznato je da velika konzumacija obične soli može negativno utjecati na zdravlje.

Osim toga, neke vrste soli puno su zdravije od drugih.

Na koji proizvod treba obratiti pozornost?

Ružičasta sol

Ovaj se proizvod naziva i himalajska sol zbog mjesta na kojem se vadi. Proizvod sadrži nekoliko desetaka elemenata potrebnih za zdravlje, što poboljšava stanje tijela.

sol
Fotografija: Pixabay

Prednost ružičaste soli je to što se vadi i prerađuje organski, što znači da ne sadrži industrijske kemikalije.

Međutim, himalajska sol puno je skuplja od obične soli.

crna sol

Vadi se i prerađuje u Indiji. Uglavnom, to je ista himalajska sol, koja se zagrijava do crne boje zajedno s nekim biljem.

Stručnjaci smatraju da konzumacija crne soli u razumnim količinama može značajno poboljšati rad probavnog trakta.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki