Sol je važna komponenta naše prehrane, jer bez ovog proizvoda hrana će biti bljutava i neukusna.
Međutim, poznato je da velika konzumacija obične soli može negativno utjecati na zdravlje.
Osim toga, neke vrste soli puno su zdravije od drugih.
Na koji proizvod treba obratiti pozornost?
Ružičasta sol
Ovaj se proizvod naziva i himalajska sol zbog mjesta na kojem se vadi. Proizvod sadrži nekoliko desetaka elemenata potrebnih za zdravlje, što poboljšava stanje tijela.
Prednost ružičaste soli je to što se vadi i prerađuje organski, što znači da ne sadrži industrijske kemikalije.
Međutim, himalajska sol puno je skuplja od obične soli.
crna sol
Vadi se i prerađuje u Indiji. Uglavnom, to je ista himalajska sol, koja se zagrijava do crne boje zajedno s nekim biljem.
Stručnjaci smatraju da konzumacija crne soli u razumnim količinama može značajno poboljšati rad probavnog trakta.