Zagreba Lajfhaki

Koja se vrsta krumpira smatra najskupljim i po čemu je jedinstven?

Teško je zamisliti da se krumpir na koji smo navikli može svrstati u skupe prehrambene proizvode.

Međutim, postoje nevjerojatne sorte korjenastog povrća, čija je cijena impresivna.

Koja se vrsta krumpira smatra najskupljim?

La Bonnotte može koštati više od 600 dolara po kilogramu proizvoda. Ova sorta krumpira proizvodi se samo na jednom mjestu na planeti – otoku Noirmoutier, koji pripada Francuskoj.

Nije svima jasno zašto je La Bonnette tako skup.

Neki gurmani tvrde da je njegov okus samo malo bolji od običnog krumpira.

Fotografija: Pixabay

Međutim, poznavatelji francuske kuhinje uvjereni su da jedinstvena sorta krumpira ima najnježniju teksturu, ugodan okus, kombinirajući slatkoću i sol u isto vrijeme.

Činjenica je da se uzgaja u blizini mora, zahvaljujući čemu gomolji apsorbiraju sol. Alge se koriste kao prirodna gnojiva.

Osim toga, visoka cijena lako se objašnjava ručnom berbom i ograničenom količinom krumpira.

U sezoni se ubere samo 100 tona proizvoda.

La Bonnette sortu često naručuju restorani.

Ovu vrstu krumpira nije bilo moguće uzgajati nigdje drugdje. Očito odlučujuću ulogu u tome ima položaj otoka i poseban sastav tla.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version