Zagreba Lajfhaki

Koja se vrsta šećera smatra manje štetnom: ne znaju svi za to

Šećer se ne može nazvati sigurnim proizvodom za zdravlje, ali previše se aktivno koristi u domaćoj kuhinji iu proizvodnji da bi postojala stvarna mogućnost odustajanja od njegove upotrebe jednom zauvijek.

Neki koriste samo najuobičajeniju vrstu šećera – bijeli, koji se proizvodi od obične cikle.

U proizvodu nije ostalo ništa korisno. Zapravo, bijeli šećer je brzi ugljikohidrat.

Ako ga koristite rijetko iu malim količinama, bit će siguran za tijelo (i beskoristan). Malo ljudi zna da postoji zdrava alternativa šećeru.

Fotografija: © Belnovosti

I ne govorimo o skupim sirupima od agave, javora ili topinambura.

Koja se vrsta šećera smatra sigurnom, pa čak i zdravom?

Ako u velikom supermarketu ili dućanu zdrave hrane naiđete na pakiranje kokosovog šećera, svakako ga morate kupiti.

Nakon proizvodnje šećera, vrijedni minerali još uvijek ostaju u ovom prehrambenom proizvodu.

Ova činjenica mnoge će iznenaditi.

Ako ste na dijeti i imate bolesti, ipak se ne preporučuje konzumacija takvog šećera zbog visoke kalorijske vrijednosti i glikemijskog indeksa, ali svi ostali ljudi ipak mogu uključiti kokosov šećer u svoju prehranu.

Exit mobile version