Zagreba Lajfhaki

Koja su 2 novogodišnja jela najštetnija: kuhaju ih gotovo svi

Prilikom organiziranja novogodišnjeg stola rijetko koja domaćica razmišlja o njegovoj nutritivnoj vrijednosti i potencijalnoj štetnosti.

U većini slučajeva važnije nam je iznenaditi goste svojim bogatstvom i izložiti najskuplje delicije.

No, čak i jedna takva gozba može izazvati zdravstvene probleme.

Stručnjaci preporučuju da se barem ograničite na hranu koja se ne može nazvati zdravom.

Fotografija: © Belnovosti

Koja se 2 novogodišnja jela smatraju najštetnijima?

Salate s majonezom (osobito Olivier)

U većini slučajeva popularne klasične salate kombinacija su izuzetno štetnih sastojaka koji negativno utječu na probavni sustav i cjelokupno zdravlje.

Također, štetnost salata se povećava zbog upotrebe majoneze.

Stoga pokušajte jesti takve salate vrlo pažljivo.

Mesni narezci

Mnogi vjeruju da se stol može nazvati skromnim ako na njemu nema tanjura s narescima. Međutim, ne zaboravite na štetnost takve poslastice.

Ne zaboravite da su kobasice i drugi poluproizvodi koje stavljamo na stol izvori kancerogenih tvari.

Čak i ako se takvom hranom počastite samo jednom godišnje, nećete se moći riješiti negativnih posljedica.

Prethodno smo govorili o tri zanimljiva svjetska rekorda koji su povezani s novogodišnjim praznicima.

Exit mobile version