Zagreba Lajfhaki

Koja su 3 začina najzdravija: ne znaju svi za to

Odavno je poznato da začini nisu samo kulinarski ukras za jelo, već i sredstvo za poboljšanje zdravlja.

Svi začini imaju zdravstvene prednosti ako se koriste mudro.

Ipak, neki se ipak ističu svojim sastavom i djelovanjem na organizam.

Koje su opcije najkorisnije?

Kurkuma

Zaštita od raka, povećanje vjerojatnosti dugovječnosti, poboljšanje živčanog sustava, pomlađivanje tijela na najdubljoj razini – ovo nije cijeli popis vrijednih svojstava kurkume.

Fotografija: © Belnovosti

Ako ga koristite redovito, brzo ćete primijetiti pozitivne promjene, kažu stručnjaci.

Đumbir

Mnogi ljudi su navikli konzumirati proizvod svjež, ali đumbir u prahu nije ništa manje koristan: naprotiv, u ovom slučaju možete dobiti još više hranjivih tvari.

Đumbir može djelovati protuupalno i zaštititi od razvoja opasnih kroničnih bolesti.

Cimet

Ne znaju svi za vrijedna svojstva cimeta, pa ga vrijedi češće koristiti pri pripremi pića i pečenju. Cimet je odličan lijek za prirodno mršavljenje i jačanje imunološkog sustava.

Cimet također pomaže u smanjenju razine šećera.

Prethodno smo govorili o tome koja se vrsta šećera može smatrati najzdravijom.

Exit mobile version