Odavno je poznato da začini nisu samo kulinarski ukras za jelo, već i sredstvo za poboljšanje zdravlja.
Svi začini imaju zdravstvene prednosti ako se koriste mudro.
Ipak, neki se ipak ističu svojim sastavom i djelovanjem na organizam.
Koje su opcije najkorisnije?
Kurkuma
Zaštita od raka, povećanje vjerojatnosti dugovječnosti, poboljšanje živčanog sustava, pomlađivanje tijela na najdubljoj razini – ovo nije cijeli popis vrijednih svojstava kurkume.
Ako ga koristite redovito, brzo ćete primijetiti pozitivne promjene, kažu stručnjaci.
Đumbir
Mnogi ljudi su navikli konzumirati proizvod svjež, ali đumbir u prahu nije ništa manje koristan: naprotiv, u ovom slučaju možete dobiti još više hranjivih tvari.
Đumbir može djelovati protuupalno i zaštititi od razvoja opasnih kroničnih bolesti.
Cimet
Ne znaju svi za vrijedna svojstva cimeta, pa ga vrijedi češće koristiti pri pripremi pića i pečenju. Cimet je odličan lijek za prirodno mršavljenje i jačanje imunološkog sustava.
Cimet također pomaže u smanjenju razine šećera.
Prethodno smo govorili o tome koja se vrsta šećera može smatrati najzdravijom.