Zagreba Lajfhaki

Koje je jelo od krumpira najštetnije: konzumiranje opasno za zdravlje

Krumpir je jedan od najpopularnijih proizvoda, jer ga uzgajamo u velikim količinama na dači ili ga kupujemo u trgovinama po niskoj cijeni.

Također, ne zaboravite na besprijekoran okus krumpira: dobar je u svakom jelu iu bilo kojoj tehnici.

Neke opcije hrane mogu biti zdrave ili sigurne za tijelo, ali druge mogu biti štetne.

Koje su namirnice na bazi krumpira najštetnije?

Prvo mjesto može se sa sigurnošću podijeliti između pomfrita, prženih krumpirića i hašiša. Razlozi su jednostavni: velike količine ulja, visok sadržaj kalorija, trans masti i kancerogeni.

Ako redovito konzumirate ova jela, možete završiti s viškom kilograma. Ali to nije jedina neugodna posljedica.

Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat toplinske obrade, ulje i sami krumpir oslobađaju otrovne tvari koje mogu izazvati razvoj raka.

Stoga bi sigurnija opcija bila kuhati krumpir u pećnici: okus će ostati gotovo isti, ali će takva hrana biti korisna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version