Zagreba Lajfhaki

Koje je mjesto u stanu najopasnije: nikad nećete pogoditi

Svaka domaćica smatra da je njen stan uzorno čist, jer redovito čisti i održava čistoću.

Međutim, kod kuće je iznimno teško ocijeniti rezultat našeg rada.

Činjenica je da aktivnost mikroorganizama ne možemo vidjeti vlastitim očima. Stoga je čak i vizualno čista površina zapravo prljava.

Koje se mjesto u kući može nazvati najopasnijim?

Stručnjaci se slažu da je kuhinja najveća opasnost za zdravlje. Zbog činjenice da radimo sa sirovim proizvodima, broj mikroba je stalno prilično visok.

Fotografija: © Belnovosti

Također, ne zaboravite da je vlažna okolina idealna za patogene.

U kuhinji najopasniji predmet je sudoper. Razlog je jednostavan: ovdje šaljemo hranu na odmrzavanje, pranje peradi i mesa. Sudoper također sadrži čestice hrane, koje također postaju leglo klica.

Stoga stručnjaci smatraju da je sudoper najopasniji predmet u kuhinji.

Na drugom mjestu nalazi se drvena daska za rezanje. Predmet se čini ekološki prihvatljivim, ali lako postaje “utočište” za bakterije.

Također je vrijedno posebno spomenuti spužvicu za pranje posuđa.

Exit mobile version