Zagreba Lajfhaki

Koje se metode kuhanja smatraju najštetnijima: ne znaju svi za to

Ako želite da prehrambeni proizvodi donesu maksimalnu korist, morate naučiti kako ih pravilno pripremiti.

Neke tehnike daju izvrstan okus, ali oduzimaju hranu hranjivim tvarima i mogu čak unijeti kancerogene tvari.

Koje su najštetnije metode kuhanja?

Prženje

Mnogima je to vrlo neugodna činjenica, no prženje se smatra jednim od najnezdravijih načina kuhanja.

Tijekom ovakvog toplinskog tretmana mogu nastati kancerogeni, ali se počinju uništavati vitamini i minerali.

Fotografija: © Belnovosti

Stoga pržena hrana uzrokuje zdravstvene probleme. Prženje također povećava kalorijski sadržaj čak i dijetalnih namirnica, podsjećaju stručnjaci.

Prženje u dubokom ulju

Najštetnije je prženje u dubokom ulju iz restorana brze hrane, jer se tamo ulje ne mijenja impresivno dugo.

Ali domaće prženje također se ne može nazvati zdravim načinom kuhanja.

Činjenica je da je obilje ulja vrlo štetno za zdravlje.

šašlik

Unatoč popularnosti ovog jela i načina kuhanja, kebab je jedan od najštetnijih. Tijekom kuhanja nastaju kancerogene tvari koje mogu uzrokovati mutacije u tijelu i izazvati rak.

Exit mobile version