Zagreba Lajfhaki

Koje se povrće smatra najštetnijim: odgovor znanstvenika iznenadit će svakoga

Povrće se rijetko povezuje s potencijalnom štetnošću za zdravlje, jer je ono priznati element pravilne prehrane.

Jedina hrana koja nam se čini štetnom je ona koja je pržena u dubokom ulju ili jako pržena.

Međutim, postoji kategorija povrća koju su znanstvenici s Harvarda prepoznali kao štetnu. Oni mogu imati poseban utjecaj na težinu.

S kojim povrćem treba biti oprezan?

Kukuruz

Malo ljudi zna da kukuruz nije tako zdrav kao što se čini. Činjenica je da prisutnost ovog proizvoda u prehrani stvarno potiče debljanje, što je dokazano.

Stoga, ako želite ostati vitki, trebali biste se odreći kukuruza.

Fotografija: © Belnovosti

Krumpir

Ovo je možda jedini element na popisu koji nikoga ne iznenađuje. Krumpir sadrži mnogo škroba. Ako se nepravilno kuha, krumpir postaje izvor ogromne količine kalorija.

Također, kada se prži, krumpir oslobađa otrovni spoj, uzrokujući ogromnu štetu tijelu.

Točkice

Činjenica je da grašak ima prilično visok sadržaj kalorija i značajan udio šećera. Osim toga, teško je “pritisnuti pauzu” kada ga koristite.

Stoga biste se trebali ograničiti u konzumaciji ovog prehrambenog proizvoda.

Ranije smo razgovarali o tome koji su alkoholni kokteli skuplji od ostalih.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version