Što se tiče soli i šećera, pristaše pravilne prehrane su vrlo odlučni: ovi proizvodi su izuzetno štetni za zdravlje.
Teško je raspravljati s ovim stavom, jer u većini slučajeva konzumiramo veće doze ovih proizvoda od potrebnih.
U isto vrijeme, malo ljudi zna da postoje sorte koje čak mogu biti korisne za tijelo u određenoj mjeri.
Koje su opcije soli i šećera najzdravije?
Vrijedan šećer
Stručnjaci se slažu da konzumacija šećera od trske može imati zdravstvene prednosti. Vrijedno je odabrati nerafinirani proizvod.
Činjenica je da u sastavu takvog proizvoda možete pronaći tako vrijedne hranjive tvari poput željeza i fosfora.
No, čak ni zdravi šećer ne biste trebali s entuzijazmom konzumirati.
Zdrava sol
Ovu hranu često optužuju za kardiovaskularne bolesti i povećanje rizika od hipertenzije. Međutim, možete obratiti pozornost na vrlo vrijednu opciju – himalajsku sol.
Proizvod ima vrijedan kemijski sastav koji pomaže zasititi tijelo važnim tvarima.