Pristalice pravilne prehrane odavno znaju da bi zelje trebalo biti svakodnevno u prehrani, jer proizvod ima vrlo snažan potencijal unatoč niskoj energetskoj vrijednosti.
Međutim, trebali biste shvatiti da među zelenilom i biljem uvijek možete pronaći proizvode koji će biti zdraviji od drugih.
Koje zelje se smatra najvrjednijim za tijelo?
Želite li poboljšati svoje zdravlje jednostavnim i pristupačnim proizvodom, onda bi bilo najpametnije obratiti pažnju na obični peršin, kažu stručnjaci.
Ovaj se proizvod smatra najkorisnijim predstavnikom svoje kategorije.
U biljci se nalaze vitamini A i beta-karoten, E, B i PP. Peršin se može pohvaliti i bogatim sadržajem cinka, kalcija, željeza i fosfora.
Zahvaljujući tome, stručnjaci bilježe blagotvorno djelovanje peršina na tijelo.
Konzumacijom proizvoda možete poboljšati rad štitnjače, ali i probavnih organa.
Također je vrijedno napomenuti da je peršin vrlo vrijedan izvor vitamina C, stoga se koristi kao proizvod za poboljšanje stanja kože, očuvanje mladosti i jačanje imunološkog sustava.