Zagreba Lajfhaki

Koje su 2 vrste sira najštetnije: malo ljudi zna za to

Sirevi se smatraju laganim i plemenitim zalogajem, pa se tanjuri s ovim prehrambenim proizvodom stalno pojavljuju na bogato postavljenim blagdanskim stolovima.

Sir ima prilično dobru reputaciju zdravog proizvoda.

Međutim, neke sorte mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju tijelu.

Koje 2 vrste sira se smatraju najštetnijima?

Parmezan

Ova vrsta sira jedna je od najpopularnijih među poznavateljima talijanske kuhinje. Ne znaju svi da jedenje parmezana može biti vrlo opasan pothvat.

Fotografija: © Belnovosti

Posebno je vrijedno obratiti pozornost na ovu informaciju za starije osobe i one koji imaju razne bolesti kardiovaskularnog sustava.

Štetnost proizvoda je zbog kombinacije impresivne količine soli sa zasićenim mastima. Kao rezultat toga, čak i zdrava osoba koja voli parmezan ima značajno povećan rizik od razvoja srčanog udara. Stoga stručnjaci preporučuju osobama koje su u opasnosti suzdržati se od konzumacije ovog proizvoda.

Svi ostali bi rijetko trebali konzumirati parmezan.

Topljeni sir

Ovaj proizvod je vrlo popularan zbog svog posebnog okusa i niske cijene. No, koriste se različiti dodaci koji proizvodu daju karakterističnu konzistenciju i okus.

Stoga redovita konzumacija topljenog sira može uzrokovati zdravstvene probleme.

Exit mobile version