Juhe su posvuda vrlo popularne, jer ovaj oblik jela ima svoje značajne prednosti.
Juhe su brzo zasitne, tople ili ohlađene.
Također, prva jela omogućuju postizanje bogatstva okusa i mirisa.
Koje su juhe najpopularnije?
Gazpacho, Španjolska
Gazpacho je taj koji ima rashlađujući učinak i savršen je za konzumaciju po vrućem vremenu. Ovu juhu možemo nazvati i jednom od najzdravijih, jer sadrži samo povrće, usitnjeno do glatke mase.
Gazpacho se prije posluživanja ohladi, što ga čini još ukusnijim i jedinstvenijim. Važno je napomenuti da je ova juha izvrstan dodatak prehrani, jer uz nju neće biti teško izgubiti težinu.
Pho, Vijetnam
Ova juha brzo je stekla popularnost daleko izvan Vijetnama: pripremaju je kuhari diljem svijeta. Posebnost juhe je u tome što se može pripremiti s apsolutno svim sastojcima životinjskog podrijetla – od škampa do govedine.
“Susjed” jela su rezanci, koji se često pripremaju samostalno.
Tom Yam, Tajland
Posebnost juhe leži u spoju različitih okusa i mirisa. Tom Yam je obično prilično pikantan zbog đumbira i kiselkast zbog prisutnosti limete.
Juha također ima poseban slatki okus. Zbog ove neobične kombinacije jelo je također postalo poznato u cijelom svijetu.
Juha od luka, Francuska
Poznavatelji prave gurmanske kuhinje imaju veliki afinitet prema juhi od luka. Ima izvrstan učinak zagrijavanja i ugodan okus.
Važno je napomenuti da profesionalni kuhar može posvetiti više od jednog sata toplinskoj obradi luka kako bi postigao jedinstven i dubok okus.