Navikli smo misliti da biljni proizvodi ne mogu predstavljati prijetnju tijelu jer imaju bogat kemijski sastav.
Naprotiv, da biste poboljšali svoje zdravlje, preporuča se uključiti više bobica, voća, bilja i povrća u vašu prehranu.
Kako se pokazalo, čak i tako vrijedni prehrambeni proizvodi mogu biti opasni.
Na koje točke treba obratiti pozornost?
Najveću prijetnju mogu predstavljati jagode koje su uzgajane u industrijskim razmjerima. Vjeruje se da ukusna i vrijedna bobica akumulira veliku količinu pesticida.
Upravo se ovaj proizvod češće od ostalih pokazuje štetnim. Međutim, ne govorimo o visokokvalitetnim bobicama uzgojenim kod kuće.
Čak i jabuke mogu biti vrlo opasne za zdravlje, jer su i izvor kemikalija.
Treba biti oprezan pri konzumiranju grožđa koje se prodaje izvan sezone.
Ni kruške i breskve možda nisu najbolji izbor.
Stručnjaci kažu da je sezonska hrana najbolja opcija za zdravlje. Također možete odabrati proizvode uzgojene na farmi i organske biljne proizvode.