Koji se proizvod smatra najkiselijim: poznat vam je kao aditiv E296

Najkiselija organska kiselina je oksalna kiselina.

Razina pH otopine s koncentracijom od 12,9 grama po 1 litri je 1,3.

Međutim, prekomjerna konzumacija oksalne kiseline prepuna je negativnih posljedica.

Iz tog je razloga – iz sigurnosnih razloga – jabučna kiselina uzdignuta na prvo mjesto po jačini kiselog okusa.

Njegova pH razina može se kretati od 1,9 do 2,2 – točna vrijednost ovisi o čistoći i kvaliteti sinteze.

Jabuke
Fotografija: © Belnovosti

U registru prehrambenih aditiva jabučna kiselina je navedena pod „kodnim nazivom“ E 296.

Koristi se kao konzervans, ali i kao sredstvo za poboljšanje okusa.

Ako ste ikad probali pop bombone, ili bilo koje druge jako kisele bombone, vjerojatno ste upoznati s ovim proizvodom – u njih se dodaje jabučna kiselina.

Ranije smo vam rekli zašto je Samantha Ramsdell ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki