Iako se rezanci ne smatraju najzdravijom namirnicom, ovo jelo poznato je u cijelom svijetu, jede se s užitkom i čak postavlja rekorde.
Otkrit ćemo vam kako je nastala najduža tjestenina i koliko je sati bilo potrebno da se napravi.
Svjetski rekord postavila je kineska tvrtka Xiangnian Food.
Kuhari su uložili svoje srce i dušu u rekord, oblikujući tjesteninu koja se proteže 3084 metra.
To je 548 metara više nego što je dosad zabilježeno.
Rekord je postavljen 2017. godine.
Poznato je da se za izradu rezanaca koristio tradicionalni recept.
Za tri kilometra rezanaca kuharicama je bilo potrebno 40 kilograma brašna, 26 litara vode i 600 grama soli.
Nekoliko kuhara radilo je na njemu 17 sati.
Najviše vremena nije potrošeno na miješenje tijesta, već na oblikovanje same tjestenine.
Nakon toga, rezanci su mjereni još 3 sata kako bi se zabilježio rekord.
Težina proizvoda bila je 66 kilograma.