Začini su izvrstan dodatak svakom jelu, zbog čega ih mnogi kuhari aktivno koriste.
Međutim, popularni su samo uobičajeni začini.
Ali neke se opcije mogu sa sigurnošću nazvati neobičnim i rijetkim.
Koje začine uključuju?
Asafetida
Ovaj začin je popularan među ljubiteljima indijske i orijentalne kuhinje, jer ima specifičan miris i okus. Zanimljiva je činjenica da je asafetida donekle slična kombinaciji luka i češnjaka.
Orijentalni stručnjaci proizvode asafetidu. Vjeruje se da začin ima mnoga korisna svojstva za tijelo.
rajska zrnca
Važno je napomenuti da se ovaj afrički začin prije smatrao proračunskim analogom crnog papra zbog svoje oštrine. No, danas se rajska zrna smatraju rijetkim i skupim začinom.
Sjemenke bagrema
Ne koriste svi kuhari ovaj neobičan sastojak u pripremi slastica. Obično su sjemenke akacije zaštitni znak australske kuhinje.
Sjemenke se ne koriste svježe – prže se na poseban način.
Sjemenke bagrema koriste se uglavnom u pripremi slastica.
Ruj
Ovo je još jedan začin karakterističan za istočnjačku kuhinju. Posebnost sumaka je da je začin istovremeno ljut i kiseo.