Umaci su važan dio stvaranja jela ili dodavanja okusa.
Zato profesionalni kuhari često sami rade svoje umake.
Postoje uspostavljene opcije koje su stekle svjetsku popularnost.
Koji se umaci mogu nazvati najpopularnijim?
Senf
Vrijedno je napomenuti da postoji nekoliko varijanti senfa, no svaka od njih zasigurno ima velik broj poznavatelja.
Senf je uobičajen u mnogim zemljama.
Cijenjen je zbog svoje pikantnosti i posebnog okusa.
Umak od soje
Važno je napomenuti da soja umak nije samo obavezan dodatak sushiju, već se često koristi u pripremi mnogih jela.
Uobičajeno je koristiti samo prirodnu verziju umaka.
Majoneza
Unatoč činjenici da se majoneza posljednjih godina često “grdi” zbog svoje štetnosti i kalorijskog sadržaja, to je ne čini manje popularnom.
Ova vrsta umaka je gotovo univerzalna.
Usput, ako ga sami pripremite, onda ga možete sigurno konzumirati u razumnim količinama: neće biti govora o šteti zdravlju.
Ranije smo govorili o tome koje rijetke vrste drva imaju najveću vrijednost.