Zagreba Lajfhaki

Koju ribu nikako ne biste trebali probati: ovo je najopasnije jelo na planetu

Riba se smatra zdravim dijelom prehrane koji može značajno poboljšati zdravlje organizma.

Vjeruje se da je ovaj prehrambeni proizvod dobar za srce i cjelokupno zdravlje.

Ipak, postoji riba koju se ne usuđuje svatko probati. Poanta je da je to uistinu opasno.

S kojom ribom treba biti najviše oprezan?

Riječ je o poznatoj ribi iz japanske kuhinje – fugu. Najmanja pogreška povezana s rezanjem i pripremom proizvoda može dovesti do ozbiljnog trovanja ili čak smrti.

Stoga samo vrlo iskusni kuhari smiju pripremati fugu.

Fotografija: © Belnovosti

Radno iskustvo mora biti najmanje tri godine. Unatoč toj činjenici, još uvijek se bilježe slučajevi neuspješne pripreme ribe.

Međutim, to ne utječe na njegovu popularnost.

Fugu riba još uvijek se smatra delicijom koju mnogi očajni gurmani riskiraju probati.

Također je vrijedno napomenuti da se fugu (neke sorte) drže u kućnim akvarijima. Međutim, vrijedi uzeti u obzir da oni pokazuju visoku razinu agresije prema svojim susjedima.

Prethodno smo govorili o tome koja se tri povrća smatraju najzdravijima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version