Zagreba Lajfhaki

Koliko okroshka treba kuhati da biste postavili rekord: ovo će zadiviti mnoge

Okroshka je jedna od najtradicionalnijih juha slavenske kuhinje, koja vjerojatno nema analoga.

Ovo jelo ima vrlo poseban okus i neobičnu tehniku ​​kuhanja.

Okroshka dobiva najveću popularnost u toploj sezoni, kada nema posebne želje za jedenjem teške tople hrane. Stoga nema ništa čudno u tome što je u Rusiji postavljen rekord u pripremi ovog tradicionalnog jela.

Koliko je dugo trebalo kuhati okroshku da bi se postavio rekord?

Ovaj zanimljiv rekord uspostavljen je na području Kubana. Kao glavni sastojak korišten je kvas. Iznenadit ćete se, ali upotrijebljena je jedna i pol tona “juhe”.

Ovo je samo nevjerojatno impresivan volumen.

Fotografija: © Belnovosti

Ali količina ostalih sastojaka zadivit će svakoga. Tako je potrošeno nekoliko stotina kilograma krumpira, više od stotinu kilograma vrhnja i krastavaca.

Impresivna je i količina ostalih sastojaka. Za izradu okroške bilo je potrebno dvjestotinjak kruhova, najmanje tisuću jaja i nekoliko desetaka kilograma rotkvica.

Napominje se da je u procesu priprema sudjelovalo oko tisuću ljudi. No, na degustaciju je pozvano nekoliko tisuća ljudi i nitko od njih nije otišao bez porcije juhe.

Ranije smo razgovarali o tome koji se kebab smatra najdužim na svijetu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version