Zagreba Lajfhaki

Ne samo pizza i rižoto: koja su talijanska jela najpopularnija u svijetu

Italija je svijetu dala mnoge recepte koji su postali nevjerojatno popularni – espresso, cappuccino, pizza, caprese.

Talijani znaju puno o ukusnoj hrani, pa mnogi, nakon što su je jednom probali, pronađu gastronomsku ljubav za cijeli život.

Koji posuđe Osim najpoznatijih, postali su nevjerojatno popularni u svijetu:

1. Tjestenina.

Nitko ne može skuhati špagete bolje od talijanskog kuhara, ali možete pokušati rekreirati remek-djelo svjetske kuhinje kod kuće.

Restorani često rade vlastitu tjesteninu bez upotrebe tjestenine kupljene u trgovini. Ovo jelo se smatra najskupljim i profinjenim.

Ako nemate vremena za to, onda biste trebali kupiti talijanske špagete: oni su prikladniji za tjesteninu od “naših”.

2. Lazanje.

Idealna i zasitna „pita” od tjestenine omogućit će vam da uživate u njenom besprijekornom okusu. Uobičajeno je da se kao nadjev koriste junetina, slanina, rajčica, gulaš, poznati talijanski umak Bolognese, špinat ili tradicionalni sir mozzarella.

3. Ravioli.

Talijanska verzija knedli ili čak okruglica. Talijani vole eksperimentirati s nadjevima.

Usput, ravioli su puno manji u veličini od okruglica.

Posebnost je beskvasno tijesto.

4. Pršut.

Poznata šunka, koja se može kušati samo u Italiji. Proces njegove pripreme toliko je naporan da bi se malo tko s njim mogao nositi.

Dakle, za proizvodnju slanine uzgajaju se posebne svinje, čija je prehrana vrlo ograničena. Nakon toga se meso suši gotovo godinu dana.

Posebnost je potpuno odsustvo začina – osim morske soli.

5. Špageti carbonara.

Ova vrsta špageta nevjerojatno je kalorična i ukusna. Tradicionalna tjestenina prelivena je jajima, slaninom, umakom i svježe mljevenim crnim paprom.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version