Zagreba Lajfhaki

Nevjerojatne činjenice o jagodama

Prilično je teško sresti osobu na Zemlji koja ne voli jagode. No, malo tko zna da je sve počelo s jagodama ananasa koje je u domovinu donio Francuz Frezier 1712. godine.

Međutim, pokazalo se da su donesene biljke ženske. Plodovi se nikako ne bi mogli očekivati ​​da njihove čileanske jagode slučajno nisu oprašile virginijske jagode. Kao rezultat toga, pojavili su se moderni predstavnici jagoda ananasa, koji se često nazivaju jagodama.

Danas ljudi već poznaju više od 300 sorti jagoda.

Najveća bobica sakupljena je 1983. godine u američkom gradu Rolkstoneu. Njegova težina bila je 231 gram, ali su se jagode pokazale vodenastima i kiselkastog okusa.

Jagode i sok od jagoda pravo je sredstvo za uklanjanje mrlja od staračkih pjega. Može čak i izbijeliti vašu kožu.

Fotografija: © Belnovosti

Jagode se mogu nositi s glavoboljom jer sadrže tvari slične sastavu aspirina.

Osim toga, jagode sadrže bakar koji aktivira proizvodnju kolagena.

Jagode su izvrstan kulinarski proizvod. Dobro se slaže ne samo s vrhnjem, već i s plodovima mora, peradi i sirevima. Može se pripremiti s krastavcima i mladim lukom, maslacem i pinjolima. Kulinari kažu da su jedno od najukusnijih jela jagode pržene na maslacu i crnom papru.

Najskuplje jagode možete kušati u restoranu Arnaud’s u New Orleansu, gdje će vam za 1,4 milijuna dolara donijeti jagode s vrhnjem, ukrašene listićima mente i prstenom s gotovo 5-karatnim ružičastim dijamantom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version