Zagreba Lajfhaki

Ocjena “najteže” hrane za tijelo.

Fotografija: © Belnovosti

Liječnici su objavili ocjenu jela koja obaraju rekorde po štetnosti i težini probave.

Prema riječima stručnjaka, ovi jednostavni proizvodi pravi su stres za probavni sustav. Sastav i tvari ovih jela želudac probavlja vrlo sporo, a komponente se uvijek potpuno ne raspadaju u svoje sastavne dijelove.

Začinjena i pržena hrana postala je najopasnija za gastrointestinalni trakt. Recimo, ćevap može ostati u crijevima i do pet dana. Prema liječnicima, ta se jela smatraju posebno štetnima. Koje se kuhaju u biljnom ulju.

Na iznenađenje mnogih, na listi teških namirnica našli su se: luk, citrusi, sve vrste kupusa, sladoled i pire krumpir. Za razliku od prve kategorije, ovi proizvodi su korisni i potrebni za život i energiju. No, savjetuje se kombinirati ih s jednostavnijim namirnicama.

Foto: iz otvorenih izvora

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version