Zagreba Lajfhaki

Rješenje za preradu češnjaka i luka nakon iskapanja: trik da se bez problema čuvaju dulje od 1 godine bilo gdje

Dobar urod znači velike i zdrave plodove koji se mogu dugo čuvati.

Ali kad iskopate luk ili češnjak, možete primijetiti da neke glavice istrunu. Ne možete ih pohraniti sa zdravim, inače možete izgubiti sve odjednom. Takvi plodovi morat će se baciti.

Treba imati na umu da ako plodovi vizualno izgledaju dobro nakon branja, to ne znači da su potpuno u dobrom stanju i da će dugo trajati.

Iz tog razloga odgovorni vlasnici preferiraju dodatnu obradu usjeva.

Fotografija: © Belnovosti

To treba učiniti prije slanja luka i češnjaka na sušenje.

Za to je prikladna otopina kalijevog permanganata. Vrlo brzo se kuha.

Za 10 litara vode trebate uzeti samo jednu čajnu žličicu farmaceutskog proizvoda. Plodove treba staviti u takvu tekućinu samo dvije minute.

Odmah nakon toga, luk i češnjak moraju se isprati pod čistom vodom.

Zatim možete nastaviti sa sušenjem usjeva i slanjem na skladištenje.

Exit mobile version