Zagreba Lajfhaki

Svježi sir, maslac i šećer: kako pripremiti najlaganiju kremu za tortu – a jednu od najukusnijih

Krema je ključni dio svake torte i može učiniti ili razbiti desert.

U ovom članku s vama ćemo podijeliti recept za najlakšu, ali ujedno i jednu od najukusnijih krema za torte.

Ovaj recept idealan je za slastičare početnike ili one koji žele unijeti malo raznolikosti u svoje domaće pečenje. Pripremite se da vam ova krema postane omiljena!

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • 500 g svježeg sira;
  • 300 g maslaca;
  • 150 g šećera u prahu.
Fotografija: © Belnovosti

Proces pripreme je jednostavan kao i popis sastojaka.

Prvo istucite svježi sir dok ne postane glatko.

Nakon toga pomiješajte omekšali maslac sa šećerom u prahu. Trebate tući malom brzinom miksera, postupno povećavajući brzinu.

Svježi sir dodajte u smjesu u dijelovima, nastavljajući tući dok ne dobijete homogenu konzistenciju.

Ranije smo govorili o tome koja se vina smatraju najskupljim na svijetu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version