Znanstvenici su objasnili kako napuhati golemi mjehur od sapunice

Istraživači su pronašli glavnu komponentu koja omogućuje stvaranje mjehurića od sapunice divovske veličine – to su hidrofilni polimeri s dugim molekulama.

Prema autorima znanstvenog rada, ova će komponenta pomoći u napuhavanju mjehurića s površinom od približno 100 četvornih metara.

Osim toga, na dimenzije mjehurića utječu atmosferski uvjeti. Nakon niza eksperimenata, akademici su zaključili da je bolje napuhati mjehurić za vrućih i vlažnih dana.

Napominje se da je za 2019. rekord Guinnessove knjige rekorda za volumen mjehura od sapunice pripada Amerikancu Garyju Perlmanu, koji je 2015. godine napuhao mjehur od sapunice površine 101 kvadratni metar.

Rekorder je upotrijebio nekoliko štapova za pecanje između kojih je bio razvučen konac te ih umočio u mješavinu vode, sapuna i polimernih dodataka.

Znanstvenici su objasnili kako napuhati golemi mjehur od sapunice

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki