Zagreba Lajfhaki

Ako su kiseli krastavci omekšali, učinite to i za 20 minuta će vam se vratiti hrskavost

No uz pomoć jednostavnog trika moguće je spasiti krastavce koji više nisu hrskavi. Već nakon 20 minuta vratit će im prijašnju teksturu i hrskavost.

Vrhunski trik za vraćanje hrskavosti omekšalim kiselim krastavcima

Prvo provjerite da se nisu pokvarili i da su jestivi.

Kiseli krastavci: Liječnik otkrio što se događa s tijelom ako ih jedete svaki dan

Ako je s povrćem sve u redu i jedini problem je njegova mekoća, onda je vrijedno provesti jednostavan postupak kako bi povrću vratili prvobitnu konzistenciju.

Morate uliti krastavce u cjedilo (za ispuštanje salamure) i pokriti ih s mnogo kockica leda. Povrće treba ostaviti u ovom obliku 20 minuta.

Rezultat “tretmana leda” je vraćanje hrskavosti kiselih krastavaca.

Ali postoji važna točka: ova dosljednost će se održati kratko vrijeme. Stoga kisele krastavce treba odmah konzumirati.

Kako pravilno odabrati i pohraniti kisele krastavce?

Pri odabiru kiselih krastavaca, osobito onih s niskim udjelom soli, treba biti posebno oprezan. Razvoj patogenih bakterija u zatvorenim staklenkama može dovesti do trovanja.

Kako biste to spriječili, birajte provjerene proizvođače i budite oprezni pri kupnji domaćih proizvoda ili kiselih krastavaca u rinfuzi – kvaliteta takvih proizvoda je slabo kontrolirana, a opasne bakterije lako se razmnožavaju u drvenim bačvama.

Beskrupulozni uzgajivači često dodaju kalcijev klorid kako bi poboljšali čvrstoću i hrskavost povrća. Takvih dodataka ne bi trebalo biti, uz pravilnu tehnologiju hrskavost se prirodno čuva.

Salamura treba biti bistra – samo ukiseljeni krastavci trebaju biti malo mutni. Povrće mora biti netaknuto, gusto i ne smije se raspadati na vlakna. Mogu biti cijele ili izrezane na komade ili naribane.

Rok trajanja neotvorene kutije ne smije biti duži od 2 godine. Ako je duži, proizvod vjerojatno sadrži konzervanse. Nakon otvaranja proizvod se ne drži dugo u hladnjaku, obično oko dva tjedna do mjesec dana, što se može pročitati na pakiranju. Zatvorene staklenke također treba držati na hladnom.

Više: Kiseli krastavci – pomažu li stvarno kod mamurluka?

Exit mobile version