Kako dijabetičari trebaju pripremati tjesteninu?

Dijabetičari bi tjesteninu trebali skuhati dan prije, tvrde nutricionisti!

Kuhanje tjestenine dan prije i zatim ponovno zagrijavanje prije posluživanja sljedeći dan pretvara jednostavni škrob koji sadrži u otporni škrob.

Ovo su vlakna korisna za crijeva i mogu ograničiti fluktuacije šećera u krvi. Visoka razina šećera u krvi povećava rizik od raznih bolesti opasnih po život.

Šećer: Zašto jesti podgrijanu tjesteninu?

“Kad se hrana bogata škrobom, poput tjestenine, ohladi, njezina struktura se preuređuje i probavni enzimi u vašim crijevima ne mogu je tako lako razgraditi”, kaže zdravstvena dobrotvorna organizacija Diabetes UK.

Kada se tjestenina ohladi i podgrije prije obroka “sadrži otporniji škrob, koji se ne raspada i u biti postaje vlakno.

Zdrava, uravnotežena prehrana najbolji je način za održavanje zdrave tjelesne težine i može pomoći ljudima u upravljanju dijabetesom tipa 2 ili smanjenju rizika od njegova razvoja.”

Hrana koja sadrži rezistentni škrob doprinosi ovoj ravnoteži i omogućuje osobi da uključi više vlakana u svoju prehranu.

“Vrlo je važno pridržavati se smjernica za sigurnost hrane prilikom hlađenja, skladištenja i podgrijavanja hrane kako bi se smanjio rizik od mogućeg trovanja hranom.”

Šećer i dijabetes

Dijabetes tipa 2 uzrokovan je time što tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina ili zato što ne reagira na inzulin.

Inzulin pomaže regulirati količinu šećera u krvi i koristi glukozu za energiju. Ako šećer ostane u krvi, tijelo ga ne koristi kao gorivo za energiju.

Ovo stanje (dijabetes) može dovesti do gubitka vida ili sljepoće.

Rizik od razvoja dijabetesa možete smanjiti zdravom i uravnoteženom prehranom. Održavanje zdrave tjelesne težine, prestanak pušenja i ograničavanje konzumacije alkohola mogu pomoći u sprječavanju dijabetesa.

Oni koji su izloženi većem riziku od dijabetesa uključuju pretile osobe ili osobe s prekomjernom tjelesnom težinom.

Izvor: iatropedia.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki