“Sumnjivi” sastojak u hrani protiv raka koji sve više pogađa mlade ljude

Nedavno istraživanje rasvijetlilo je potencijalno štetan aditiv skriven u mnogim našim svakodnevnim namirnicama, ističući zdravstvene rizike koji izgleda proizlaze iz njegove konzumacije. To je zato što su emulgatori, uobičajeni sastojci mnogih različitih proizvoda, od kolača i majoneze do kobasica, sada pod lupom zbog njihove moguće povezanosti s nizom učinaka na zdravlje crijeva, uključujući rak. Dr. Federica Amati, istraživačica s King’s Collegea u Londonu, nedavno je analizirala rizike povezane s emulgatorima, naglašavajući da bi oni trebali biti “crvena zastavica” za potrošače.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki