Ukusne domaće pržene ćufte s hrskavom zlatnom koricom – recept je –lak – (jednostavan kao pucketanje prstima)

Pržene mesne okruglice međuobrok su broj jedan u kuhinji. A mi smo za vas pripremili divan recept da postanu sočni i tope se u ustima, ali da imaju hrskavu koricu. Uz ovaj recept bit će očaravajuće mirisne i željet ćete ih još i još.

Ipak, prije recepta provjerite sljedeće:

1. Svježe mljeveno meso, kvalitetno

Definitivno nije istina da polpete postanu rahle samo ako se koristi mljevena svinjetina. Bez brige, možete miješati u drugom omjeru ili čak koristiti uglavnom mljevenu junetinu i bit će opet mekani i fini.

2. Pravi začini

Čubar i kumin u svakoj situaciji. Svježi peršin daje svježinu.

3. Budite oprezni! Mljeveno meso treba odstajati da upije mirise luka i začina

Barem 1 sat dobro je da mljeveno meso odstoji, za što je potrebno zdjelu pokriti ručnikom ili kuhinjskom folijom, kako bi se aroma luka sačuvala u mljevenom mesu, a ne nosila u prostoriju.

Svima će biti dobro kada u toplu zdjelicu mirisnih polpeti dodate malo piva i nađete ugodno društvo s kojim ćete ih podijeliti.

Sastojci

1 kg mljevenog mesa

2 glavice luka

2 kriške kruha

2 kom. jaja

2 prstohvata delikatesa

1 žličica Kim

1/3 vezice peršina

1 žličica Ulje

1 prstohvat soli

Način pripreme

1. Mljeveno meso stavite u duboku zdjelu i dobro ga izgnječite rukama.

2. Dodajte jaja i sitno sjeckani luk. Ni u kojem slučaju ga nemojte ribati, kako se u mesnoj okruglici ne bi osjetila njegova tekstura.

3. Kriške kruha nakratko namočite u vodi, a zatim natrgajte na male komadiće. Ako ne želite namakati kruh, izmrvite ga rukama u sitne mrvice.

4. Kušajte sa začinima.

5. Mljeveno meso umijesiti rukama. Ostavite sat vremena da se dobro upije arome.

6. U duboku šerpu sipati ulje dok se ne zagrije. Za to vrijeme polpete oblikujte u okruglice. Prije nego ih stavite u tepsiju, spljoštite ih među dlanovima da se ne lijepe, lagano ih namočite vodom ili premažite uljem.

7. Pržite polpete s obje strane dok ne dobiju karakterističnu i ugodnu smeđu boju.

8. Polpete bi trebale biti mekane iznutra i sa hrskavom koricom. Kako biste bili sigurni da su dobro pržene, otvorite prvu i pogledajte unutra. Vaš kriterij za postizanje rezultata trebao bi biti ugodno zlatan.

Konzumirajte umjereno – ali samo ako možete!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki