Uz ovo kupovno povrće nitko neće ostati gladan

Što se tiče primamljivih i ukusnih jela, šopski kupus zauzima zasluženo mjesto na popisu omiljenih bugarskih jela. Spajajući svježinu kupusa, aromu luka i uobičajene kulinarske sastojke, ovaj recept je nešto što će zadovoljiti svačiji ukus. Pogledajmo kako se priprema ovo kulinarsko remek-djelo!

Ukusan tradicionalni ZELNIK, najlakši za pripremu!

Ukusan nasjeckani kupus – evo kako ga pripremiti

Potrebni proizvodi:

  • Brašno – 120 g
  • Vrhnje – 300 g (kiselo)
  • Jaja – 3 kom.
  • Prašak za pecivo – 10 godina
  • Sol – 1 prstohvat

Punjenje:

  • Kupus – 400 g (svježi)
  • Luk – 1 kom.
  • Sol
  • Papar
  • Svježi kopar

pečenje

Način pripreme:

  1. U zdjeli pomiješajte jaja s vrhnjem. Posolite i prosijte brašno i prašak za pecivo. Proizvode dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  2. Kelj zajedno s lukom sitno nasjeckajte i pirjajte na masnoći dok ne omekša i zamiriše.
  3. Pirjani kupus i luk posolite i popaprite po ukusu, kao i sitno narezani kopar. Nastavite miješati smjesu kako bi se okusi dobro izmiješali.
  4. Pleh promjera 22 cm obložiti papirom za pečenje ili namastiti.
  5. U tepsiju sipati polovinu pripremljenog testa, pa dodati fil.
  6. Preko toga razvaljajte ostatak tijesta da prekrijete povrće.
  7. Kupus pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne porumeni.

Kupovni kupus je spreman!

Kako pripremiti tradicionalnu juhu od kupusa s kiselim kupusom?

Nakon što je kupus pečen, izvadite ga iz pećnice i narežite na porcije. Poslužite ovo ukusno remek djelo s omiljenim umakom ili ga jednostavno pospite notama svježeg kopra. Kupovni kupus nije samo jednostavan za pripremu, već je i užitak za sva osjetila te osigurava da nitko od vaših gostiju neće ostati gladan. Pripremite se za uživanje u iznimno ukusnoj avanturi koju nudi ovo bugarsko kulinarsko remek-djelo!

Provjerite sve novosti na Actualno.com

Više od RECEPTI:

Jednostavna juha od slanutka i kreme: posebno za vegetarijance

Rižoto s rajčicama i parmezanom: TOP kombinacija

Ćufte s rustikalnim umakom od rajčice: Jako ukusno!

Mirisni vinski ćevap: Prekrasan zimski recept

Originalni recept za Paellu: Okus Španjolske

Jedinstveni francuski omlet koji je izuzetno jednostavan za napraviti

Bob na srpskom – koja je razlika s našim

Jedinstvene posne sarme od vinove loze na grčki način – ovako ih prave naši susjedi

Kako se prave svjetski poznate rumunjske krafne Papanashi?

Umijeće je kuhati grah s kobasicom – evo kako

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki