Zašto nikada više ne biste trebali bacati ljuske jaja!

Kalcij igra vrlo važnu ulogu u funkcioniranju organizma. Osim izgradnje koštane mase i sprječavanja osteoporoze, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira rad srca i poboljšava kvalitetu sna.

Također je važna komponenta za funkciju imunoloških stanica i održavanje zdrave kože i kose. Ali kako se to odnosi na ljuske jaja?

Važnost kalcija

Mnogo je uzroka koji smanjuju razinu kalcija u tijelu, uključujući sjedilački način života, kavu, alkohol i gazirana pića. Nedostatku kalcija posebno su sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci i osobe koje pate od probavnih smetnji.

Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i prirodni je izvor minerala. Tijelo lako apsorbira kalcij iz ljuske jajeta zbog kemijskog sastava ljuske jajeta koji je gotovo identičan onom ljudskih kostiju i zuba.

U velikim dozama nije samo tretman za simptome nedostatka kalcija i borbu protiv osteoporoze, već također pomaže u smanjenju visokog kolesterola i hipertenzije, dok potiče proizvodnju krvnih stanica u koštanoj srži.

Osim toga, ljuske jaja sadrže željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Stoga ih većina stručnjaka preporučuje kao vrlo učinkovit dodatak kalcija vašem tijelu. Ovisno o dobi osobe, preporučena doza je 1,5 do 3 grama zdrobljene ljuske jajeta.

Evo dva načina na koje možete iskoristiti ljuske od jaja i ne bacati ih:

Operite 8 ljuski jaja, osušite ih i zdrobite. Zatim ih prelijte sokom od 2 limuna i ostavite nekoliko dana u hladnjaku. Kad se kore dobro namoče, omekšat će. Zatim procijedite tekućinu i pomiješajte s 1 litrom konjaka i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimati 1 čajnu žličicu dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Operite 4 ili 5 ljuski jajeta, zgnječite ih i stavite u 3 litre vode. Čuvati u hladnjaku do 7 dana i koristiti kao vodu za piće. Pijte dvije do tri šalice dnevno s malo limunova soka.

PAŽNJA: U svakom slučaju, slobodno se posavjetujte sa svojim liječnikom prije bilo kakve promjene ili uvođenja nečeg novog u svoju prehranu.

Izvor: iatropedia.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki