Zagreba Lajfhaki

Zbog toga nikada ne bismo smjeli jesti hladnu hranu

Sigurno je da se puno puta vratite s posla i nemate hrabrosti podgrijati hranu. Ipak, morate. Pogotovo ako ste u fazi kada želite paziti na prehranu.

Vjerojatno ste primijetili da ista hrana može imati različit okus ovisno o temperaturi na kojoj se nalazi. Čak i najukusnije jelo kad je zamrznuto podsjeća na… plastiku. I temperatura proizvoda i temperatura u ustima utječu na okus koji dobivamo.

Osim što je nezdrava, hladna hrana je i neprijatelj vaše figure. Istraživanja su pokazala da temperatura hrane igra veliku ulogu u količini koju na kraju konzumiramo.

Kada je hrana hladna, njene masne komponente i okus se “smrznu” i ne difundiraju pravilno do okusnih pupoljaka kako bi poslali poruku da ste zadovoljni i siti.

Tako na kraju pojedete puno više nego što biste pojeli da je sadržaj vašeg tanjura vruć. Zapravo, isto se događa kada jedete stojeći ispred hladnjaka ili iznad sudopera bez korištenja tanjura.

Exit mobile version