5 načina da tlo u stakleniku postane labavo: za svaki ukus

Nitko ne raspravlja s činjenicom da je tlo u svakom vrtu drugačije. Ali, u pravilu, ljetni stanovnici najčešće se moraju nositi s gustim tlom.

Ako želite poboljšati produktivnost svojih usjeva, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da “radite malo čarolije” na svojim gredicama.

Da bi tlo u stakleniku bilo rahlije, morat ćete mu dodati određene aditive.

Pet najučinkovitijih dodatnih “sastojaka” koji će se nositi sa zadatkom pronaći ćete u ovom članku.

1. Humus (polutruli stajnjak).
2. Piljevina.
3. Treset.
4. Kompost.
5. Zelena gnojidba (moraju se zgnječiti prije upotrebe).

Kreveti u stakleniku
Fotografija: © Belnovosti

Bez obzira koju opciju odaberete, tlo će s vremenom postati rahlije.

To znači da će korijenje usjeva imati lakši pristup vodi i zraku koji su im potrebni za donošenje ploda.

Stoga ni u kojem slučaju nemojte zanemariti ovaj postupak i početi poboljšavati kvalitetu tla u stakleniku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki