Zagreba Lajfhaki

5 načina da tlo u stakleniku postane labavo: za svaki ukus

Nitko ne raspravlja s činjenicom da je tlo u svakom vrtu drugačije. Ali, u pravilu, ljetni stanovnici najčešće se moraju nositi s gustim tlom.

Ako želite poboljšati produktivnost svojih usjeva, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da “radite malo čarolije” na svojim gredicama.

Da bi tlo u stakleniku bilo rahlije, morat ćete mu dodati određene aditive.

Pet najučinkovitijih dodatnih “sastojaka” koji će se nositi sa zadatkom pronaći ćete u ovom članku.

1. Humus (polutruli stajnjak).
2. Piljevina.
3. Treset.
4. Kompost.
5. Zelena gnojidba (moraju se zgnječiti prije upotrebe).

Fotografija: © Belnovosti

Bez obzira koju opciju odaberete, tlo će s vremenom postati rahlije.

To znači da će korijenje usjeva imati lakši pristup vodi i zraku koji su im potrebni za donošenje ploda.

Stoga ni u kojem slučaju nemojte zanemariti ovaj postupak i početi poboljšavati kvalitetu tla u stakleniku.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version