5 pogrešaka zbog kojih je mrkva narasla kukastom i razgranatom: vrijeme nema nikakve veze s tim

Sada kada je žetva ubrana i rad u vrtu je skoro došao kraju, ljetni stanovnici imaju priliku provesti takozvani rad na greškama.

Na primjer, možete analizirati svoje ponašanje kako biste saznali što je uzrokovalo rogate i krive mrkve. A Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, pomoći će u tome navodeći glavne pogreške koje mogu dovesti do sličnog rezultata.

Nisam koristio prašak za pecivo

Najčešće se korijenski usjevi ne mogu pohvaliti atraktivnim “izgledom” ako su bili prisiljeni rasti na teškim glinenim tlima. Sredstva za raspadanje (čak i obični pijesak) mogla bi popraviti situaciju, ako ste se, naravno, pobrinuli za to unaprijed.

Slabo zalijevati

Redovito i dovoljno – tako treba biti zalijevanje gredica mrkve. Prilikom vlaženja tla pazite da voda ne smoči samo gornji sloj, već da ide duboko u zemlju.

Pogrešno hranjen

Zapamtite: svježi stajnjak i velike količine dušičnih gnojiva mrkvi nisu prijatelji, već neprijatelji, koji negativno utječu ne samo na izgled, već i na okus.

Mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Rano uhićen

Vjerojatnost upletenih korijenskih usjeva, prema mnogim ljetnim stanovnicima, izravno je povezana sa sadnjom u negrijanom tlu – i to unatoč činjenici da se mrkva može klasificirati kao hladno otporne kulture.

Nemarno prorijeđena

U ranoj fazi rasta ovo je korijenje još uvijek vrlo nježno i lako se može ozlijediti, što bi se moglo dogoditi ako ste neoprezno prorjeđivali i rahlili.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki