Zagreba Lajfhaki

Budite prvi koji će upoznati ovu tajnu berbe i sušenja luka: bez truleži i kvarenja – zatvara vrat čak i po kiši

Kako bi se luk dugo čuvao potrebno je pri berbi pridržavati se određenih pravila.

Kažemo vam kako shvatiti da je luk spreman za berbu i kako ga obraditi za dugotrajno skladištenje.

Kako ubrati luk tako da se može dugo čuvati

Ako je vrat luka zatvoren, ali je pero još sočno, spreman je za berbu.

Također znak spremnosti luka za berbu je opušteno perje nakon izvlačenja.

Za suhog vremena luk se može ostaviti na polju da se suši; za kišnog vremena može se obaviti selektivna berba.

Fotografija: © Belnovosti

Tretman s 5% otopinom farmaceutskog joda i kuhinjske soli pomoći će ubrzati zatvaranje vrata i spriječiti truljenje.

Ranije smo vam rekli treba li maline orezati nakon berbe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version