Čime ne hraniti rotkvice: uobičajena pogreška – zbog toga se okus korjenastog povrća pogoršava

Svaki vrtlar zna da nedostatak važnih tvari ili mikroelemenata u tlu može dovesti do pogoršanja okusa voća i korijena.

Međutim, također se događa da se okus povrća pogoršava zbog viška jedne ili druge komponente u pokrovu tla.

Ljetni stanovnici vrlo često griješe pri uzgoju rotkvica.

Koriste gnojiva koja su potpuno neprikladna za popularne vrtne usjeve.

Dakle, čime točno ne smijete hraniti rotkvice? Na ovo pitanje odgovorila je stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.

rotkvica
Fotografija: © Belnovosti

Gnojiva koja nisu prikladna za rotkvice

U tlo na gredici na kojoj se uzgaja rotkvica nipošto se ne smiju dodavati gnojiva koja sadrže mnogo dušika.

Činjenica je da biljka “loše reagira” na ovaj mikroelement.

Zbog viška dušične komponente korjenasto povrće gubi svoj svijetli okus i postaje pretvrdo.

Još jedna uobičajena pogreška vrtlara je nepravodobna primjena svježeg stajnjaka na gredicu s rotkvicama. To se može učiniti samo u jesen. Ako vrtlar izvede postupak u proljeće, korijenski usjevi će najvjerojatnije biti mlitavi i vlaknasti.

Želite li dobiti ukusne, sočne i hrskave rotkvice? Upamtite o opasnostima dušičnih gnojiva i svježeg gnoja za biljku!

Prethodno su navedene kulture koje se ne smiju saditi u blizini krastavaca.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki