Krajem kolovoza mnogi se vrtlari suočavaju s činjenicom da krastavci izgledaju primjetno “umorno” i iscrpljeno.
Lišće počinje žutjeti, a novi se jajnici pojavljuju sve rjeđe.
Međutim, koristeći samo jednu lukavu metodu, oba se problema mogu riješiti odjednom, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom.
Ako niste previše lijeni za obavljanje jednog jednostavnog postupka svakih četrnaest dana, tada će žetva krastavaca biti prije mraza.
Što je preporučljivo učiniti
Da bi krastavci “oživjeli” i mogli ugoditi ljetnom stanovniku sljedećom berbom, morate pripremiti poseban prehrambeni sastav na temelju dostupnih komponenti.
Prvo morate uliti kantu čiste vode i pustiti da se tekućina zagrije. Ne smije se koristiti hladna voda, jer može oštetiti usjev.
Kada tekućina postigne odgovarajuću temperaturu, morat ćete u nju uliti četiri velike žlice amonijaka.
Zatim počinjemo zalijevati biljke.
Za svaki krastavac uzimamo litru proizvoda.