Čudotvorni sastav za proizvodnju slatkih rajčica: ovime trebate prskati biljku – korisna metoda za koju malo tko zna

Kisele i neukusne rajčice smatraju se usjevom niske kvalitete.

Malo je vjerojatno da od takvog povrća možete napraviti ukusnu salatu.

Stoga je razumljivo zašto su ljetni stanovnici vrlo uznemireni ako se prikupljene rajčice ne pokažu slatke.

Je li moguće izbjeći takav rezultat? Ispostavilo se da je to sasvim moguće.

Jedna čudesna kompozicija priskočit će u pomoć ljetnom stanovniku, koju je opisala stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Kako pripremiti čudesni sastav za slatke rajčice

U kantu napunjenu običnom vodom morate staviti sljedeće sastojke:

  • kvasac (100 grama);
  • granulirani šećer (4 žlice);
  • glicin (4 tablete).

Sadržaj spremnika mora se temeljito izmiješati. Rajčice je potrebno nekoliko puta preliti kapima dobivene tekućine.

Kako pravilno prskati rajčice

To treba učiniti kada su plodovi na grmovima rajčice još zeleni ili su tek počeli crveniti.

Preporučljivo je provesti postupak ujutro.

Ako se razdoblje pokaže kišnim, prskanje treba odgoditi za kasniji datum.

Tri postupka bit će dovoljna. Takva obrada ozbiljno će povećati šanse za povećanje sadržaja šećera u rajčici.

Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno kako dobiti bogatu žetvu sočne i ukusne repe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki