Zagreba Lajfhaki

Čuva plodište i povećava produktivnost: omiljeno gnojivo za grožđe – a nije pepeo i kvasac

Grožđe, kao što znate, nije ukrasna kultura: uzgaja se da bi se dobila žetva.

Postoji samo jedan problem: na bobičasto voće ne treba ni računati ako ne vodite računa o primjeni odgovarajućih gnojiva.

Što grožđe treba?

Iskusnim vinogradarima nije tajna da je ovoj biljci potrebna visoka doza kalija, ali ne zaboravite da se kalij razlikuje od kalija.

Korištenje kalijevog klorida za grožđe je velika pogreška, jer dodavanje ovog lijeka, naprotiv, dovodi do opadanja jajnika.

Naravno, ne biste trebali odbiti dodavanje kalija – samo ga trebate koristiti bez spojeva klora. U ovom slučaju, gnojidba će koristiti usjevu i pridonijeti razvoju jajnika.

Fotografija: © Belnovosti

Drugi važan element je bor. Ako grožđe ne treba, možete biti sigurni da nećete naići na opadanje jajnika.

Samo nemojte pretjerivati ​​s količinom bora, jer njegov višak dovodi do činjenice da će se apsorpcijska funkcija korijenskog sustava pogoršati, a korijenje će postati osjetljivije na utjecaj vanjskih čimbenika.

Poprskajte vinovu lozu list po list – prije razdoblja cvatnje i nakon što završi – otopinom od 10 g bora i 10 litara vode. Isti lijek se može koristiti za hranjenje korijena.

Ali što se tiče narodnih recepata kao što su ljuske krumpira, kore kruha ili kvasac, ljetni stanovnici nisu došli do jasnog zaključka kada su procijenili njihovu učinkovitost.

Ranije smo rekli kako obično zelenilo pomaže krastavcima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version