Glavna pogreška koju mnogi ljetni stanovnici čine kada uzgajaju kopar: ne možete vidjeti bujno zelenilo poput vlastitih ušiju.

Gotovo da nema niti jednog vrtlara koji ne uzgaja kopar na vlastitoj parceli.

Međutim, mnogi to rade pogrešno, zbog čega nemaju pravo računati na raširene, smaragdno zelene grozdove zelenila.

Ali dovoljno je ispraviti samo jednu grešku i moći ćete sakupiti mirisni i sočni kopar sa svojih gredica, a ne kupiti ga od svojih baka na tržnici.

Ali prvo je vrijedno razgovarati o glavnim principima kojih se morate pridržavati u procesu uzgoja kopra.

Prvo, ovoj kulturi je potrebno blago kiselo tlo. Ako su tla alkalna, možete zaboraviti na dobru žetvu bilja.

Kopar
Fotografija: © Belnovosti

Zbog toga se pepeo, koji alkalizira tlo, ne može koristiti kao prihrana.

Drugo, da biste dobili raskošno zelenilo, potrebno je gnojiti, na primjer, otapanjem žlice amonijaka i žličice limunske kiseline u 10 litara vode.

Dobivenu otopinu za zalijevanje koristite svaka 3 dana.

I treće, budite oprezni pri odabiru sjemena.

Mnogi uzgajivači biljaka kupuju najpovoljnije sjeme, koje ih najčešće obdaruje cvjetnim izdancima, potpuno odbijajući uzgajati sočno zelenilo. Ovo je ista greška.

Ako je vaš cilj sakupiti pahuljaste naramke nježnog i mirisnog zelenila, odaberite hibride grma za uzgoj.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki