Zagreba Lajfhaki

Imenovane pogreške koje ljetni stanovnici vole činiti pri uzgoju krastavaca: sadnice to ne opraštaju

Pozornost ljetnih stanovnika usmjerena je na stanje sadnica. Na prvom mjestu su velebilje – rajčica, paprika, patlidžan. Sadnice krastavaca nisu ništa manje zahtjevne.

Mnogi ljudi radije siju sjeme izravno u tlo, želeći na taj način izbjeći probleme s sadnicama krastavaca.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajobraza, ispričala je što je sprječava u uzgoju zdravih sadnica krastavaca.

Greška jedan: temperatura

Sjeme krastavca klija na temperaturi od 20-23 stupnja Celzijusa. Razina ne veća od 28-30 stupnjeva smatra se prihvatljivom.

Ako je viši, sadnice će se početi istezati. Također, ne zaboravite na razlike u temperaturi zraka između dana i noći.

Fotografija: © Belnovosti

Druga pogreška: klijanje

Kada klijate sjeme krastavaca za sjetvu, nema potrebe čekati duge klice. Zbog toga buduće sadnice postaju slabe. Opasno je i pregrijavanje sjemena.

Pogreška tri: slijetanje

Gusta sadnja u tijesnim posudama sigurno će utjecati na kvalitetu sadnica.

Krastavcima je potrebno puno prostora za razvoj korijenskog sustava.

Četvrta pogreška: hranjenje

Pažljivo odaberite gnojidbu i dozu. Gnojiva ne bi trebala uzrokovati obilan rast zelene mase.

Greška pet, vrijeme

Pridržavajte se datuma sjetve i pravovremeno posadite krastavce u zemlju ili staklenik. Mlade ili stare sadnice se jednostavno ne mogu ukorijeniti nakon presađivanja.

Ranije smo vam rekli bez kojih gnojiva ne možete u proljeće.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version