Zagreba Lajfhaki

Kako da rajčice brže porumene: provjereni seoski trik

Rajčice su bitna komponenta za pripremu mnogih jela, uključujući preljeve i umake.

Međutim, ako ste si postavili cilj, a to je ubrati pristojnu žetvu, morat ćete se potruditi, smatra Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Na primjer, vrijedno je uložiti sve napore da plodovi rajčice pocrvene što je prije moguće.

Kako bi ubrzali sazrijevanje rajčice, pametni ljetni stanovnici dugo su koristili tinkturu koprive.

Za pripremu lijeka na bazi koprive potrebno je nabaviti 7 odraslih biljaka i 10 litara vode.

Fotografija: © Belnovosti

Prekrijte korov vodom i ostavite 48 sati.

Slažemo se da je ova metoda prikladna samo za strpljive vrtlare koji imaju dovoljno slobodnog vremena.

Ako vam vrijeme ponestaje, nemojte koristiti hladnu vodu, već kipuću vodu u koju potopite koprivu i pričekajte da se tekućina ohladi.

Dobivenom tinkturom prskajte rajčice, uključujući lišće i plodove.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version