Zagreba Lajfhaki

Kako hraniti božure u proljeće: iskusni vrtlari sakrili su ovo hranjenje od konkurenata

Niti jedan ljetni stanovnik koji je odabrao božure za ukrašavanje svog vrta nikada nije požalio zbog svoje odluke.

Razlog je taj što ovo cvijeće, prema riječima stručnjaka internetske publikacije BelNovosti, agronomske znanstvenice, krajobrazne dizajnerice Anastazije Kovrizhnykh, izvrsno obavlja posao kao svijetli naglasak u pejzažnom dizajnu mjesta.

Ali postoji i mala nijansa: da bi vas božuri oduševili svojom ljepotom, potrebno vam je oko za njih.

Biljka zahtijeva posebnu pozornost početkom proljeća – čim vidite prve izdanke koji se pojavljuju nakon snježne zime, možete početi hraniti.

Iskusni uzgajivači cvijeća savjetuju korištenje najčešćeg kvasca kao gnojiva.

Fotografija: © Belnovosti

Za pripremu gornjeg preljeva trebat će vam 100 g suhog kvasca, koji se mora uliti u staklenu posudu od 500 ml.

Dodati im istu količinu šećera, a suhe sastojke preliti toplom vodom.

Nakon toga promiješajte sadržaj posude i ostavite staklenku 2 sata na toplom mjestu.

Ostaje samo procijediti dobivenu smjesu, a prije upotrebe potrebno je pola gotove otopine razrijediti u 10 litara čiste vode.

Hranjenje kvascem koristite kada visina klica božura dosegne 10 cm.

Ranije smo vam rekli koje će zelje dati žetvu prije drugih.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version