Kako hraniti lubenice za bogatu žetvu: narodni lijekovi

Povrće i voće u vlastitom vrtu uvijek su ukusniji i zdraviji; svaki ljetni stanovnik će se složiti s ovim mišljenjem.

Ali što se tiče lubenica, ovu kulturu još nisu osvojili svi, a često, umjesto velikih i sočnih bobica, ljetni stanovnici sakupljaju nezrele i neformirane plodove.

Važno je odabrati pravu sortu i sijati na vrijeme. Ali hranjenje je još važnije.

Razgovarajmo o našim omiljenim narodnim receptima za pripremu preljeva od lubenice.

Kvasac

Entuzijasti su dugo i aktivno koristili kvasac u vrtnim krevetima za gnojidbu polja bobičastog voća. Lubenice u tome nisu iznimka, a gnojidba kvascem čini čuda, uvjeravaju vrtlari.

Lubenica
Fotografija: © Belnovosti

Postoji mišljenje da kvasac samo poboljšava sastav tla i nije izvor hranjivih tvari. Osim toga, učinkovitost kvasca održava se samo u toplom vremenu.

Amonijak

Amonijak sadrži dušikove spojeve koji poboljšavaju rast vinove loze lubenice. Prema nekim podacima, rješenje se može koristiti i za povećanje produktivnosti.

Za pripremu smjese potrebno je otopiti 200 ml amonijaka u 1 litri vode, a zatim dovesti ukupni volumen do 100 litara i koristiti ga za prskanje u intervalima od 1 puta svaka 3-4 tjedna.

Jod

Također nije inferioran u popularnosti. Koristi se kao preventivno sredstvo protiv razvoja bolesti.

Za 10 litara vode trebat će vam 4 kapi joda. Otopina se koristi za prskanje.

Mora se imati na umu da narodni recepti ne nadoknađuju nedostatak hranjivih tvari i stoga ne zamjenjuju mineralna gnojiva.

Ranije smo vam rekli kako oploditi rajčice tijekom cvatnje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki