Kako hraniti petuniju za bujno cvjetanje: zelenilo neće biti vidljivo iza cvijeća

Ako želite da vaša petunija izgleda kao rascvjetana “lopta”, morat ćete pokušati.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, podijelila je shemu hranjenja petunija tijekom različitih razdoblja rasta.

Sadnja petunija u proljeće u saksije i saksije

Kako bi biljke formirale snažnu zelenu masu s velikim brojem bočnih izdanaka na kojima će se pojaviti cvjetni pupoljci, 7-10 dana nakon sadnje zalijte cvijeće otopinom od 10 litara vode i 10 g kalcijevog nitrata.

Nakon još 7-10 dana, hranite korijenje i lišće kalijevim monofosfatom – 10 g na 10 litara vode i dodajte 4 g jantarne kiseline.

Daljnji rast lisne mase možete pospješiti upotrebom uree – dodajte 10 g lijeka u vodu pri svakom zalijevanju.

Petunija
Fotografija: © Belnovosti

Priprema petunije za cvjetanje

U ovoj fazi trebat će vam složena gnojiva koja sadrže dušik, fosfor i kalij u jednakim količinama. Bilo bi lijepo da gnojivo sadrži magnezij i mikroelemente. Evo nekoliko primjera prikladnih gnojiva: “Master”, “Kristalon”, “Fertika” itd.

Otopiti 20 g gnojiva u 10 litara vode i ovom otopinom prihraniti biljke 2-3 puta prije početka cvatnje, s pauzom od 7-10 dana.

Petunija stvara pupoljke

Tijekom ovog razdoblja rasta dopušteno je prskanje kalijevim monofosfatom (10 g na 10 litara vode), kao i korištenje složenih sastava u kojima prevladavaju kalij, magnezij i mikroelementi (na primjer, “Otopina”).

Konačno, bujnom cvjetanju pridonijet će kalijev humat, koji će vam trebati 1 žlica na 10 litara vode.

Ranije smo vam rekli kako se boriti protiv gusjenica na kupusu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki