U trenutku kada rajčice počnu formirati svoje plodove, važno je biljci osigurati pravilnu njegu i pristup potrebnim hranjivim tvarima.
Zahvaljujući tome, okus povrća će biti nevjerojatan.
Ovo je također izvrsna prilika da utječete na veličinu ploda, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, znanstvenica agronomka i dizajnerica krajolika.
Čime “tretirati” rajčicu u procesu formiranja ploda?
Najbolje je obratiti pažnju na jedno provjereno sredstvo koje značajno utječe na kvalitetu rajčice. Rastu sočne, velike i slatke.
Morat ćete uzeti dvije litre drvenog pepela i skuhati ga u dovoljno vruće vode. Proizvod se infundira 48 sati. Zatim je potrebno uliti još osam litara vode zagrijane na suncu.
Zatim otopimo dva grama borne kiseline u vrućoj vodi i dodamo je ukupnoj masi gnojiva.
Na svaki grm trošimo jednu i pol litru proizvoda.
Važno je napomenuti da možete uzeti jednu litru pepela i jedan gram borne kiseline i prskati rajčice tim sastavom. Metoda pripreme proizvoda je ista.