Zagreba Lajfhaki

Kako hraniti rajčice tijekom zrenja plodova kako bi bile ukusne: rustikalni trik

U trenutku kada rajčice počnu formirati svoje plodove, važno je biljci osigurati pravilnu njegu i pristup potrebnim hranjivim tvarima.

Zahvaljujući tome, okus povrća će biti nevjerojatan.

Ovo je također izvrsna prilika da utječete na veličinu ploda, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, znanstvenica agronomka i dizajnerica krajolika.

Čime “tretirati” rajčicu u procesu formiranja ploda?

Najbolje je obratiti pažnju na jedno provjereno sredstvo koje značajno utječe na kvalitetu rajčice. Rastu sočne, velike i slatke.

Morat ćete uzeti dvije litre drvenog pepela i skuhati ga u dovoljno vruće vode. Proizvod se infundira 48 sati. Zatim je potrebno uliti još osam litara vode zagrijane na suncu.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim otopimo dva grama borne kiseline u vrućoj vodi i dodamo je ukupnoj masi gnojiva.

Na svaki grm trošimo jednu i pol litru proizvoda.

Važno je napomenuti da možete uzeti jednu litru pepela i jedan gram borne kiseline i prskati rajčice tim sastavom. Metoda pripreme proizvoda je ista.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version