Mnogi ljudi znaju da u proljeće perje zimskog češnjaka može primjetno požutjeti.
U ovom slučaju, kvaliteta kulture će se značajno pogoršati.
Ako to ne želite dopustiti, tada u svibnju trebate provesti jedan jednostavan postupak, otkriva tajnu Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom.
Čime “tretirati” zimski češnjak u svibnju
Ova metoda je prikladna i za prevenciju i ako je perje već počelo žutjeti. Predlaže se priprema posebne mješavine dostupnih gnojiva.
Morate uzeti dvadeset grama kalijevog sulfata i amonijevog nitrata po kanti vode.
Provjerite je li gnojivo potpuno otopljeno.
Poslije se češnjak zalije.
Ipak, pokušajte osigurati da gnojidba dosegne konačni cilj – korijenski sustav biljke. U tom slučaju, češnjak će dobiti sve potrebne hranjive tvari.
Ako ste u početku imali požutjeli češnjak, hranite ga na isti način točno nakon tjedan dana.
Ranije smo govorili o tome zašto iskusni vrtlari stavljaju kavu u lonac.